måndag 12 juli 2010

Iniesta 1-0 och spansk lycka




Vilken insats. Vilken fotboll med tanke på att det var tidernas VM-final;
De två stora som aldrig vunnit VM-guld i fotboll. Hela fotbollsvärlden höll abdan när det äntligen blev läge för teknikerna, snidaren, minstingen från Barcelona; Där sattt den i andra förlängningen. Glädjen håller oss bollälskare vakna.
Det här behöver smältas! Men jag lånar medvetet ett glädjerusklipp ur min kära Dagens Nyheters vards sportredaktion stabiliserats. Esk har mitt öga nu.
Holland orkade punktmarkera, zonblockera och öste vilt ur sina viljestarka kroppar, inte minst Snejder. Men deras ork rann ut medan spanjorerna öste på. Iskallt 1-0.

Thorwald

Inga kommentarer:

Moreover Technologies - Blogging news

Kurre Hamrin stor i allt

Kurre Hamrin stor i allt
Kurre Hamrin - här gör han ett av fotbollens fräckaste mål någonsin. Jag har Kurre som en av de största jag mötte som sportreporter på DN. Både på och vid sidan av planen! Thorwald.

Sport med Thorwald

Skriet håller på di svenske! Men inte om Norge finns med.

Skriet håller på di svenske! Men inte om Norge finns med.
Skriket är ett slags förlåtelse till livet; Smärta och hopp hör samman. Jag älskar Skriket och målar Edvard Munch skyddande hans budskap; Håll den svage i handen. Di svenske tyckte E.M. om. I Värmland är vi bara17 mil från Munch (Oslo).
Powered By Blogger

En dikt till Zlatan och Lagerbäck

En dikt till Zlatan och Lagerbäck
bollen studsar som dramat i Hamlet och korsriddarna kan hållas borta; Grekland har kraniet; att segra eller inte segra, det är ödets lott och i lönndom tog striden om ära slut: kraniet stals av en dansk och greker och svenskar hängdes - ack som tur var bara i media

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
En tusenkonstnär--jag börjar nu vid 66 att även äntligen så sakteligen traktera fiol--som en lek;Men mer allvarligt: Nyfikenhet, energier gm konst,dikt, musik, dans, umgänge samt måleri---allt tickar på--Men inrutade vakna timmar kan låta boring..men är nyckeln till att kunna leverera hög kvalitet.

i andarna bor vi alla

i andarna bor vi alla
symbolerna fängslar, fotbollens roller är som den utblottades religion