måndag 21 juni 2010

Kaka; domarna förstör VM!




Ja, man vet inte om man skall gråta eller skratta.
Kaka, matchens läckraste spelare, med passaningar av himmelska nivåer till 1-0 och 3-0.Jag förmenar inte domaren någon som helst tätt att ingripa mot stämplingar, d v s ingen glidtackling med siktet inställt på att träffa bollen, utan attt skada motståndaren.
Jag menar att man, dvs de tre domarna på plan plus läktarnötande involverade överdomare, får använda gluggarna och skilja sig på "omöjlig glidtaling, bollen aldrig n å b a r och den u p p e n b a r a möjliga bollträff-före-motståndaren, som reglerna föreskriver.
Nu blandas de här situatonerna av både linjemän, domare, och spelarna hamnar i frustration.Specielt då planen är såphal av regnet skvalande. Aldrig har vi behöver argusögon och auotoritet bland domarna. När såg Du, dyre fotbollsvän, en suverän, pondus-utstrålande rättskipare senast?
Spelarna har med urgröpningen av domarkvalitén blivit hälften skådisar och knappt hälten schyssta/ärliga idrottsmän.
Inför matchen BRASILIEN-ELFENBENKUSTEN - du hittar texternsa är på sportmedthorwald -
famhöll jag min fotbollskärlek till brassen Kaka; Kristnad till Ricardo Izakson - undrar om hans far var en herr Isacsson fråm Sverige! - och han gav sitt svar:
Kaka bäddade för 1-0 och 3-0. Mästerligt. Jag rös.
Just som mman tyckte synd om Sven Göran Erikssons bollkonstsnärer i Elfenbenkustens
gröna dräkter. Världsstjärnan Drogpba var med hela matchen, men efter en armbåsoperation tar det tid innan en tyngdspelare, där kombinationen underbar teknik och ohämmad satsningar i närkampssspelet, får genomslag.
Men allt eftersom matchen gick mot slut förstlrde domaren allt; Varningar där sådana var horribla växlade
Kaka - som inte var oschysst någon enda gång - blev tilll slut utvisad. HAN skulle ha armbågat en motståndare i däck.Sanningen: Vid tumult - Dragabo och hans lagkamrater var främst frustrerade över att de trots ett riktigt bra spel formligen lektes bort, då Dungas "keyman" Kaka skruvade upp svårighetsgraden.
I tumultet kring ett domslut var Kaka framme för att lugna ned känslorna.
En motståndare var på väg att tackla honom bakifrån. Kaka uppfattade i ögonvrån faran och skyddade sig. Provokatören spelade rollen "Konsten att spela död inom 6 sekunder". Domaren grundlurad;

Elfenbenkustens värsta filmning tog vid. Den blåsgalne rättskiparen gav Kaka matchens andra gula kort. Rött följde.
Matchens lirare gick rakryggad mot utgången.
Efter detta domarelände går det knappast att tippa detta VM-slutspel; Vem lurar rättskiparen mest och---Osmaklig utveckling. Jag börjar sakna den italienska suveränen med kala hjässan, tidernas förmodligen främste matchledare; Pierluige
Collinal (se bilden).

En domare kan med ett par felbeslut avgöra allt.
Och bevare mig för den som dömde ut Kaka;
Jag vägrar uppge namnet. Vilket han aldrig ens får veta. Men Jesus har en broder i Kaka. Jag lägger mitt hopp där.

Thorwald

Inga kommentarer:

Moreover Technologies - Blogging news

Kurre Hamrin stor i allt

Kurre Hamrin stor i allt
Kurre Hamrin - här gör han ett av fotbollens fräckaste mål någonsin. Jag har Kurre som en av de största jag mötte som sportreporter på DN. Både på och vid sidan av planen! Thorwald.

Sport med Thorwald

Skriet håller på di svenske! Men inte om Norge finns med.

Skriet håller på di svenske! Men inte om Norge finns med.
Skriket är ett slags förlåtelse till livet; Smärta och hopp hör samman. Jag älskar Skriket och målar Edvard Munch skyddande hans budskap; Håll den svage i handen. Di svenske tyckte E.M. om. I Värmland är vi bara17 mil från Munch (Oslo).
Powered By Blogger

En dikt till Zlatan och Lagerbäck

En dikt till Zlatan och Lagerbäck
bollen studsar som dramat i Hamlet och korsriddarna kan hållas borta; Grekland har kraniet; att segra eller inte segra, det är ödets lott och i lönndom tog striden om ära slut: kraniet stals av en dansk och greker och svenskar hängdes - ack som tur var bara i media

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
En tusenkonstnär--jag börjar nu vid 66 att även äntligen så sakteligen traktera fiol--som en lek;Men mer allvarligt: Nyfikenhet, energier gm konst,dikt, musik, dans, umgänge samt måleri---allt tickar på--Men inrutade vakna timmar kan låta boring..men är nyckeln till att kunna leverera hög kvalitet.

i andarna bor vi alla

i andarna bor vi alla
symbolerna fängslar, fotbollens roller är som den utblottades religion